Kontaktinfo

​​Strandåkra Abbekås

Adress: Örmölla 258 27453 Skivarp

Mobil: 0705-47 54 06

E-Mail: strandakra@abbekas.se

Hertahus

Historia

Hertahus är en gammal Skånegård som inköptes 2002 och som totalrenoverades och gjordes om till fyra lägenheter för semester- och korttidsboende med start 2008. 

Målsättning

Vi vill att Hertahus på Sydkusten står för fräscha och välutrustade lägenheter med hållbarhetstänk, vänligt bemötande och garanterat trevliga grannar omgivet av vacker natur vid det ständigt föränderliga havet och jordbrukslandskapet. 

På hösten ett lila hav av honungsört, följt av ett blått oändligt hav med obruten horisont i bakgrunden.

Lugnare än Västkusten. Mer tillbakalutat. Inte Österlen. Inte Söderslätt. Sydkusten!

Turister från hela vårt avlånga land, som är omgivna av skog och bebyggelse kommer hit en vecka för att bo granne med havet  och dess rika fågelliv, uppleva stillhet och fascineras av havsutsikten, den obrutna horisonten och det till synes oändliga havet.

​Vi välkomnar som vanligt friluftsmänniskorna, barnfamiljerna, familjerna med eller utan husdjur, singlar och par. De som kommer hit för bad, natur och vandring eller för kultur längs Sydkusten från Simrishamn till Köpenhamn (tåg från Skurup eller grannbyn Svarte till Köpenhamn med byte i Malmö). Eller "bara vara"- semester. 

Kretslopp och miljöprofil

Hållbarhet är viktigt för oss. Fri tillgång till tre cyklar för vuxna under vistelsen.

Vandra eller cykla. Sydkustleden har nu fått nationell status och knutits samman med Kattegattleden.

​Vill du boka en vecka eller en minisemester på Hertahus, sänd oss ett mejl under fliken Kontakt

I Abbekås, Abbekås hamn, Mossby och Hörte, Bingsmarken frodas restauranger med olika inriktningar, spahotell, fiskehoddor, kiosker, cafeer och bagerier, keramik, konstutställning mm, bara att välja. Närmsta livsmedelsbutik är Thores allköp i Skivarp som har det mesta. Nilssons Livs, den rullande varubussen kommer till Abbekås på torsdagar kl. 16.00. 

VÄLKOMNA TILL SKÅNE OCH SYDKUSTEN!